Monday, 12 September 2016

LATIHAN YANG SESUAI WAKTU REHAT TENGAH HARI

LATIHAN YANG SESUAI WAKTU REHAT TENGAH HARISiapakah diantara kita yang mempunyai masa untuk memandu ke gimnasium pada waktu rehat tengah hari anda? Anda seorang lelaki yang sibuk dan tidak mempunyai banyak masa untuk latihan


Penyelesaiannya? Cuba 3 rutin ini dengan bergerak pantas, cekap, dan berkesan untuk memaksimumkan jumlah lemak anda yang akan dibakar dalam tempoh masa yang minimum.

Dumbbell Circuit

ARAHAN


Bagi setiap latihan ini, haruslah melakukan selama 30 saat dan berehat selama 30 saat sebelum anda melompat ke latihan seterusnya. Selepas pusingan pertama, rehat selama 60 saat, kemudian mengulangi. Empat jumlah pusingan adalah bilangan ideal.


THE WORKOUT
Dumbbell Goblet Squat
Pushups
Dumbbell Row
Salute Planks
Ice Skater Jumps

10 Minit AMRAP

ARAHAN

Pada senaman ini, anda akan mempunyai satu blok ketumpatan: untuk 10 minit, melakukan lapan ulangan daripada langkah pertama, maka lapan ulangan daripada langkah kedua. Mengulangi dan melakukan seberapa banyak setkedua-dua latihan yang anda mampu dalam masa yang disyorkan.

THE WORKOUT
10-Minute Density Block (8 reps each):
Dumbbell Romanian Deadlift
Dumbbell Push Press

Weight Circuit: 8 reps each, 4 sets, 30 seconds rest
Feet-Elevated Push Ups
Chinups
Chest Supported Row

AMRAP Berat Circuit
Menetapkan tempoh masa anda selama 20 minit dan melakukan seberapa banyak pusingan yang mungkin dalam enam ulangan setiap latihan.


AMRAP
Dumbbell Reverse Lunge
Dumbbell Bench Press
Chinups
Jump Squats
Stir-The-Pot