Wednesday, 21 September 2016

BINA OTOT DAN TURUNKAN PERATUS LEMAK BADAN DALAM MASA YANG SAMABOLEH KE BINA OTOT DAN TURUNKAN PERATUS LEMAK BADAN DALAM MASA YANG SAMA?Kami dapati ramai yang nak turunkan fat% adalah dengan mengamalkan diet yang rendah kalori.

Kadang2 mereka hanya mengambil 500-1000 kalori sahaja dalam masa sehari.

Betul ke salah cara tu?

SALAH...

Jika anda mengamalkan diet yang rendah kalori maka metabolisma diri anda akan menurun. Badan anda akan ingat anda berada di kawasan yang tiada makanan. Oleh itu badan anda akan 'minima'kan penggunaan lemak. Sumber tenaga daripada otot akan digunakan.

Jadi rugilah kalau jisim otot yang makin menurun gara2 anda tidak makan!

Untuk membakar lemak, anda perlukan tingkatkan kekerapan senaman. Jika biasanya anda workout 3 kali seminggu. Sekarang anda patut ubah kepada 5-6 kali workout dalam masa seminggu.

Kurangkan masa rehat ketika latihan. "Push" diri anda ke tahap maksimum. Pelbagaikan corak latihan anda. Otot manusia mudah sangat mengalami 'adaptasi'. Jadi perubahan pada corak latihan akan menggunakan pelbagai fiber otot yang seterusnya meransang pembesaran otot kelak.

Dan akhir sekali, sila amalkan 'clean diet'. Iaitu pilih makanan yang kurang gula, kurang lemak dan kurang garam. Jauhkan diri daripada makanan merapu seperti jajan, ais krim dan sebagainya.

Ops! sebelum itu kami nak bagi tahu kepada anda bahawa untuk membina otot anda perlu 'booster'.

'Booster' ini akan mempercepatkan lagi proses anabolik iaitu proses pembinaan otot.

Jika anda ambil banyak mana pun protein tapi 'booster' dalam badan anda tidak cukup maka ia langsung tidak berguna. Membazir sahaja protein yang anda ambil.

Sebenarnya kami ada 'booster' yang sangat berkesan bagi membantu anda meningkatkan jisim otot anda. Ia bukan st3roid atau bahan-bahan terlarang.

M-sotropin adalah natural booster yang membantu anda membina otot dengan lebih cepat dan berkesan.

M-sotropin telah mendapat kebenaran dari KKM dan kelulusan oleh pihak JAKIM (Halal no: MS 1500:2009 1012-01/2014)

Bagaimana nak dapatkan M-sotropin?

Jika berminat boleh whatsapp/mesej ke nombor 012-3969017 atau klik gambar dibawah: